Fitoterápia TÁVOKTATÁS (Blended learning)

 

herba2

Fitoterápia tanfolyam indul:
2020. április 04 – június 22.

ÁEEK (régi nevén ETI) vizsgára készít fel.

A Fitoterápia tanfolyam díja:  65.000 Ft + vizsgadíj
Részletfizetés lehetséges
Fizetés a helyszínen, átutalással vagy csekken.
A Fitoterápia képzés formája: távoktatásos (Blended learning)
A képzés helyszíne: A hallgató a tanfolyam hang- és szöveganyagát valamint tesztanyagát a saját otthonában a saját tempójában saját időbeosztásban bármikor tanulhatja.

Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány
Konzultáció: Mindössze 1 alkalommal szükséges személyesen megjelennie   (1 hétvégi nap 9-17 óráig)
Kérdéseit folyamatosan felteheti e-mailben és az oktató válaszol e-mail, telefon vagy skype segítségével.
Helye: Herba Természetgyógyászat és Oktató Központ – Hajdúhadház, Kossuth u. 61. (Debrecentől 14 km)
Ingyenes parkolási lehetőség.

Nagyban segíti a tanulást, hogy a képzés helyszínén a tantermen kívül fűszer- és gyógynövényes kert és gyógynövény szárító is van, így a hallgatók nemcsak képekről, hanem a gyakorlatban is – akár óraközi szünetekben is és előre egyeztetett időpontban bármikor – láthatják, megtapinthatják, megszagolhatják, a tanult gyógynövények többségét.

Fitoterápia vizsgára jelentkezés feltétele:
– A képzés díjának hiánytalan kiegyenlítése
– egészségügyi modul vizsga
– természetgyógyászati modul vizsga
– személyes megjelenés az oktatási napon

Fitoterápia vizsga helyszíne: Szóbeli, gyakorlati az Állami Egészségügyi Ellátó Központban (ÁEEK) Budapesten

Fitoterápia vizsga időpontja: 
2020. október-november vizsgaidőszak. (attól függően, hogy melyik csoportba iratkozott be.) Későbbi vizsgaidőpontot is választhat.  Vizsgaidőpontok részletesen itt

A képzés során megszerezhető kompetencia:
A tanfolyam a hallgatókat ÁEEK (régi nevén ETI,  ENKK) vizsgára készíti fel. Sikeres vizsga után államilag elismert bizonyítványt kap, amellyel saját praxisban vagy alkalmazottként természetgyógyászati rendelőben, gyógynövény üzletekben, wellness központokban stb. helyezkedhet el fitoterapeutaként.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. A gyógynövények és a tápláléknövények alkalmazása bizonyos esetekben átfedi egymást, ezért bizonyos táplálkozástani összefüggésekre is tekintettel kell legyen.

Oktatók:
Szabó Zsuzsanna  
Fitoterapeuta,  Életmód-tanácsadó és Terapeuta, Fülakupunktúrás addiktológus
Dr. Gáti Judit
 Orvos-természetgyógyász,  Fitoterapeuta

A Fitoterápia tanfolyam tananyaga:

1.  A fitoterápia általános ismeretei:
A fitoterápia története. A gyógynövények jellemzői, felosztása. Oki és tüneti kezelés, receptúra képzésnek szabályai a fitoterápiában. A gyógynövények ellenjavallatai és mellékhatásai. Apiterápia fogalma, javallatai, ellenjavallatai. A gyógynövények alkalmazási módjai, Az aromaterápia módszerei, az illóolajok jellemzői, hatásai.
Gyógyító fűszernövények és gyógyító tápláléknövények. A gyógynövénygyűjtés, kezelés szabályai. Életkori és élettani állapot szerinti javallatok és ellenjavallatok.

2.  A fitoterápia hatóanyag szerinti ismeretei:
Alkaloid, glükozid, csípős anyagokat, szerves savakat tartalmazó drogok jellemzése és fő felhasználási területei. Keserűanyag, szaponin, szénhidrát, kovasav, cserzőanyag, festék, vitamin, ásványi anyagot tartalmazó drogok jellemzése és fő felhasználási területei.

3. Gyógynövényfelismerés:
A fitoterapeuta szak gyakorlati tételsorában lévő növények felismerése, jellemzése, terápiás alkalmazási lehetőségei

4.  Fitoterápiás módszerek alkalmazása az egyes betegségeknél.
Légúti betegségekre ható, köhögéscsillapító, hurutoldó, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, immunerősítő gyógynövények. Étvágy- és emésztést javító gyógynövények. Gyomor- és bélnyálkahártya gyulladás, hasmenés esetén alkalmazható gyógynövények. Hashajtó hatású, máj- epe működését befolyásoló gyógynövények. Vizelethajtó, és vesekő betegségeknél alkalmazható gyógynövények. Húgyúti-, prosztata bántalmaknál, szív- és érrendszeri betegségeknél, reumás és ízületi bántalmaknál, nőgyógyászati, bőrbetegségek esetén alkalmazható gyógynövények. Idegrendszerre ható és hangulatjavító gyógynövények. A hasnyálmirigy működését befolyásoló gyógynövények és a cukorbetegség fitoterápiás kezelése. Immunerősítő és adaptogén gyógynövények.

5. Apiterápia és aromaterápia:
A méz, a virágpor, a méhviasz, a propolisz, a méhkenyér, a méhméreg, a méhpempő apiterápiás jelentőségének megismerése.
A kamilla, a levendula, a citrom, a bergamott, a borókaolaj, a bazsalikom, az eukaliptusz, a borsosmenta, a rozmaring, a teafa, az ylang-ylang, az ánizs, az édeskömény, a kakukkfű, a narancsvirág, a zsálya, a kömény, a szegfűszeg, a fahéj aromaterápiás jelentősége.

További információ: Szabó Zsuzsanna
Telefon: 06 30 428-4685
E-mail: herbatok@gmail.com
vagy a  Jelentkezem, érdeklődöm ˝ honlap részen

            Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00456-2013

Tanulói felület:

Letölthető anyag

 

Share Button