Fitoterápia TÁVOKTATÁS

Fitoterápia tanfolyam időpontja:
2024. július 12 – 2024. október 20. 

OKFŐ (régi nevén ÁEEK, ETI) vizsgára készít fel. Államilag elismert végzettség
Kínálatunk: Komplex természetgyógyász képzés. Állami végzettség. Kedvező ár, részletfizetés. Saját, gyógynövény- és fűszernövény kerttel, gyógynövény szárítóval segítjük a tanulását.

A Fitoterápia tanfolyam díja: 70 000 Ft + vizsgadíj
Fizetés átutalással vagy a helyszínen.


A Fitoterápia képzés formája:
 távoktatásos (Blended learning)
A képzés helyszíne: A hallgató a tanfolyam előadását és szöveganyagát valamint tesztanyagát a saját otthonában a saját tempójában saját időbeosztásban bármikor tanulhatja.

Jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány

Csoportos konzultáció: élő online (1 nap)

Nagyban segíti a tanulást, hogy a képzés helyszínén  fűszer- és gyógynövényes kert és gyógynövény szárító is van, így a hallgatók nemcsak képekről, hanem a gyakorlatban is láthatják, megtapinthatják, megszagolhatják, a tanult gyógynövények többségét.

Gyógynövény kertlátogatási lehetőség:
a) lehetőség: életmódtáborban
b) lehetőség: 2024. május
(szombat)
Helye: Herba Természetgyógyászat és Oktató Központ – Hajdúhadház, Kossuth u. 61. (Debrecentől 14 km)
Ingyenes parkolási lehetőség.

Kérdéseit folyamatosan felteheti e-mailben és az oktató válaszol e-mail, telefon vagy skype segítségével.

Fitoterápia vizsgára jelentkezés feltétele:
– A képzés díjának hiánytalan kiegyenlítése
– egészségügyi modul vizsga
– természetgyógyászati modul vizsga
– részt vétel az online oktatási napon

Fitoterápia vizsga helyszíne: Szóbeli, gyakorlati vizsga az OKFŐ-nél Budapesten

Fitoterápia vizsga időpontja: 
Vizsgaidőpontok részletesen itt

A képzés során megszerezhető kompetencia:
A tanfolyam a hallgatókat OKFŐ (régi nevén ÁEEK,  ETI,  ENKK) vizsgára készíti fel. Sikeres vizsga után államilag elismert bizonyítványt kap, amellyel saját praxisban vagy alkalmazottként természetgyógyászati rendelőben, gyógynövény üzletekben, wellness központokban stb. helyezkedhet el fitoterapeutaként.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. A gyógynövények és a tápláléknövények alkalmazása bizonyos esetekben átfedi egymást, ezért bizonyos táplálkozástani összefüggésekre is tekintettel kell legyen.

Oktatók:
Szabó Zsuzsanna  
Fitoterapeuta,  Életmód-tanácsadó és terapeuta, Fülakupunktúrás addiktológus
Dr. Gáti Judit
 Orvos-természetgyógyász,  Fitoterapeuta

A Fitoterápia tanfolyam tananyaga:

1.  A fitoterápia általános ismeretei:
A fitoterápia története. A gyógynövények jellemzői, felosztása. Oki és tüneti kezelés, receptúra képzésnek szabályai a fitoterápiában. A gyógynövények ellenjavallatai és mellékhatásai. Apiterápia fogalma, javallatai, ellenjavallatai. A gyógynövények alkalmazási módjai, Az aromaterápia módszerei, az illóolajok jellemzői, hatásai.
Gyógyító fűszernövények és gyógyító tápláléknövények. A gyógynövénygyűjtés, kezelés szabályai. Életkori és élettani állapot szerinti javallatok és ellenjavallatok.

2.  A fitoterápia hatóanyag szerinti ismeretei:
Alkaloid, glükozid, csípős anyagokat, szerves savakat tartalmazó drogok jellemzése és fő felhasználási területei. Keserűanyag, szaponin, szénhidrát, kovasav, cserzőanyag, festék, vitamin, ásványi anyagot tartalmazó drogok jellemzése és fő felhasználási területei.

3. Gyógynövényfelismerés:
A fitoterapeuta szak gyakorlati tételsorában lévő növények felismerése, jellemzése, terápiás alkalmazási lehetőségei

4.  Fitoterápiás módszerek alkalmazása az egyes betegségeknél.
Légúti betegségekre ható, köhögéscsillapító, hurutoldó, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, immunerősítő gyógynövények. Étvágy- és emésztést javító gyógynövények. Gyomor- és bélnyálkahártya gyulladás, hasmenés esetén alkalmazható gyógynövények. Hashajtó hatású, máj- epe működését befolyásoló gyógynövények. Vizelethajtó, és vesekő betegségeknél alkalmazható gyógynövények. Húgyúti-, prosztata bántalmaknál, szív- és érrendszeri betegségeknél, reumás és ízületi bántalmaknál, nőgyógyászati, bőrbetegségek esetén alkalmazható gyógynövények. Idegrendszerre ható és hangulatjavító gyógynövények. A hasnyálmirigy működését befolyásoló gyógynövények és a cukorbetegség fitoterápiás kezelése. Immunerősítő és adaptogén gyógynövények.

5. Apiterápia és aromaterápia:
A méz, a virágpor, a méhviasz, a propolisz, a méhkenyér, a méhméreg, a méhpempő apiterápiás jelentőségének megismerése.
A kamilla, a levendula, a citrom, a bergamott, a borókaolaj, a bazsalikom, az eukaliptusz, a borsosmenta, a rozmaring, a teafa, az ylang-ylang, az ánizs, az édeskömény, a kakukkfű, a narancsvirág, a zsálya, a kömény, a szegfűszeg, a fahéj aromaterápiás jelentősége.

További információ: Szabó Zsuzsanna
Telefon: 06 30 428-4685
E-mail: herbatok@gmail.com
vagy a  Jelentkezem, érdeklődöm ˝ honlap részen

         Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001193

Tanulói felület:

Letölthető anyag

 

Share Button